Luštička sela

Fort-Net

Stanovništvo dvanaest sela i zaseoka vjekovima se bavi maslinarstvom izemljoradnjom. Brojne kuće i danas imaju stare mlinove za preradu maslina. U selu Mrkovi, vidjećete kulu koja je služila za skrivanje stanovništva od najezde pirata. Luštičani su bili i vješti pomorci. Posjetite selo Zembelići i rodnu kuću slavnog čileanskog kapetana Petra Zembelića. Slobodno pokucajte na vrata gostoljubivih mještana, i čujte njihove priče.... Luštica, u narodu poznata kao „mala Sveta gora“, prepoznatljiva je i po 22 crkve,od kojih je najstarija sagrađena prije više od 1000 godina.

LOKACIJA
TEMATSKA STAZA
Preuzmi aplikaciju
Poboljšanje kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ova web stranica dio je projekta FORT-NET „Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori“ financiranog uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost projektnih partnera i nužno ne predstavlja stanovišta Europske unije.
Partneri projekta