Poluostrvo Luštica

Fort-Net

Najmanje naseljeno primorsko područje, poluostrvo Luštica, nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv. Možete ga obići automobilom ili još bolje – biciklom ili pješke, otkrivajući seoske puteve, gostoljubive domaćine…
Brojnim plažama i uvalama koje su posebna draž poluostrva možete prići s kopna i s mora. Ne propustite da posjetite uvalu Mirište i plažu Žanjice, sa kojih ćete imati direktan pogled na tvrđave prve linije odbrane Zaliva:
Arzu, Mamulu i Prevlaku. Nedaleko je i uvala Veslo, do koje se dolazi seoskim putićem, a koja je idealno mjesto za ronjenje i podvodni ribolov. Tu su i pitomije plaže sa lokalnim konobama koje pružaju poseban ugođaj - Plavi Horizonti, Oblatno, Dobreč, Bigova i Velja Spila koja se nalazi u uvali Trašte.

LOKACIJA
TEMATSKA STAZA
Preuzmi aplikaciju
Poboljšanje kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ova web stranica dio je projekta FORT-NET „Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori“ financiranog uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost projektnih partnera i nužno ne predstavlja stanovišta Europske unije.
Partneri projekta